hemkontoprivata meddelandenforumchatreglerlogga ut

Logga in
Alias

Lösenord

Har du inget medlemskap än? Du kan bli medlem här.

  
dot Bok på svenska om PTSD

Information och Fakta

PTSD - En handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen

Av Anna Gerge och Kristina LanderDe erfarna psykoterapeuterna Anna Gerge och Kristina Lander beskriver i denna viktiga bok vad psykisk traumatisering √§r. √Ąven behandlingsmetoder f√∂r den dolda folksjukdomen PTSD ‚Äď posttraumatisk stresst√∂rning presenteras. PTSD drabbar n√•gon g√•ng under livet en av tjugo svenskar.

Boken kan läsas av yrkesverksamma behandlare men vänder sig i första hand till vanliga människor som varit med om något svårt. Det gäller oberoende av om det handlar om en otäck upplevelse i vuxenlivet eller om traumatisering i barndomen.
Självhjälpsmetoder för att bli bättre på att lugna och reglera den förhöjda anspänning som traumatiserade människor lider av och en översikt över var man kan få hjälp avslutar boken.

Anna Gerge, fil mag, leg psykoterapeut och psykoterapihandledare har skrivit flera böcker om psykisk traumatisering. Hon arbetar med vuxna patienter med många olika traumarelaterade tillstånd, bland annat med EMDR och klinisk hypnos.

Kristina Lander, leg psykolog, leg psykoterapeut har lång erfarenhet av att arbeta med såväl barn som vuxna som utsatts för svåra övergrepp. Kristina arbetar integrativt med bl a hypnos och EMDR. Hon är liksom Anna certifierad EMDR-terapeut och välutbildad inom behandling av trauma och dissociation.

Utgiven: 2012-05-07 
Relaterade Länkar
· Mer om Information och Fakta
· Artiklar av Admin


Mest lästa artikel om Information och Fakta:
DID och (dissociativa psykoser) - schizofrenins positiva symptom


Article Rating
Average Score: 5
Röster: 5


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Alternativ

 Utskriftsv√§nlig sida Utskriftsv√§nlig sida


Associerade ämnen

Information och Fakta


  
Hjälpnummer

Nationella hjšlplinjen

Jourhavande medmšnniska

Kvinnofridslinjen

MIND


Klocka

Nyheter för Dig