Bok på svenska om PTSD
Datum: Tuesday 27 March @ 22:35
Ämne: Information och Fakta


PTSD - En handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen

Av Anna Gerge och Kristina LanderDe erfarna psykoterapeuterna Anna Gerge och Kristina Lander beskriver i denna viktiga bok vad psykisk traumatisering Ă€r. Även behandlingsmetoder för den dolda folksjukdomen PTSD – posttraumatisk stresstörning presenteras. PTSD drabbar nĂ„gon gĂ„ng under livet en av tjugo svenskar.

Boken kan lÀsas av yrkesverksamma behandlare men vÀnder sig i första hand till vanliga mÀnniskor som varit med om nÄgot svÄrt. Det gÀller oberoende av om det handlar om en otÀck upplevelse i vuxenlivet eller om traumatisering i barndomen.
SjÀlvhjÀlpsmetoder för att bli bÀttre pÄ att lugna och reglera den förhöjda anspÀnning som traumatiserade mÀnniskor lider av och en översikt över var man kan fÄ hjÀlp avslutar boken.

Anna Gerge, fil mag, leg psykoterapeut och psykoterapihandledare har skrivit flera böcker om psykisk traumatisering. Hon arbetar med vuxna patienter med mÄnga olika traumarelaterade tillstÄnd, bland annat med EMDR och klinisk hypnos.

Kristina Lander, leg psykolog, leg psykoterapeut har lÄng erfarenhet av att arbeta med sÄvÀl barn som vuxna som utsatts för svÄra övergrepp. Kristina arbetar integrativt med bl a hypnos och EMDR. Hon Àr liksom Anna certifierad EMDR-terapeut och vÀlutbildad inom behandling av trauma och dissociation.

Utgiven: 2012-05-07Den här artikeln kommer frćn we DID it ~ mötesplats för DID/PTSD/DDNOS
http://www.wedidit.se

Adressen till denna artikel är:
http://www.wedidit.se/modules.php?name=News&file=article&sid=34